معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟ بارش پراکنده برف در محور درگز _ قوچان | مه‌گرفتگی در جاده‌های خراسان رضوی (۳ بهمن ۱۴۰۳) مرگ روزانه ۲۰۰ بیمار سرطانی در کشور نگهبانی که دزد از آب درآمد | پای یک تبعه خارجی هم در میان است سه علامتی که نشان‌دهنده سرطان دهانه رحم است
سرخط خبرها

ناگفته‌های نخبه مشهدی از دیدار با مقام معظم رهبری | ماجرای یک دیدار پرانگیزه

  • کد خبر: ۲۹۳۹۵۰
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵
ناگفته‌های نخبه مشهدی از دیدار با مقام معظم رهبری | ماجرای یک دیدار پرانگیزه
«سمانه راه‌آموز حقیقی»، برگزیده طرح شهید چمران و شهید موسوی از بنیاد ملی نخبگان مشهد که در دیدار نخبگان با رهبر معظم انقلاب، شرکت کرده بود، راوی حال‌وهوای این دیدار شد.

سمانه راه‌آموز حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری، اظهار کرد: ملاقات با رهبر معظم انقلاب بسیار ارزشمند و الهام‌بخش بود و احساس می‌کنم که مسئولیت بزرگی بر دوش دارم. این دیدار انگیزه مضاعفی به من داد تا بتوانم در راستای اهداف ملی تلاش کنم.

وی افزود: اینکه روز ملی نخبگان در تاریخ ۱۰ مهر ۱۴۰۳ در تقویم رسمی کشور ثبت شد و با تولد شهید دکتر چمران به عنوان نماد نخبگان، مصادف شده است، جای تبریک دارد و برای من بسیار ارزشمند است که در چهاردهمین همایش ملی نخبگان، حضور یافتم و توانستم مقام معظم رهبری و رئیس جمهور را ملاقات کنم.

راه‌آموز ادامه داد: در اجتماع نخبگان، اقداماتی که می‌خواستند انجام دهند و برنامه‌های آینده‌ای که در مجمع ذکر کردند باعث خوشحالی و امیدواری بود و صحبت‌ها و پیشنهادهایی که نخبگان در این دیدار عنوان کردند، درخور تأمل، توجه و پیگیری بود اما برخی چالش‌ها در حوزه کشاورزی و مربوط به امنیت غذایی کشور، مطرح شد؛ چالش‌هایی که درواقع فرصت‌هایی را برای نوآوری می‌طلبید و معمولاً این‌ها ماحصلی داشت؛ چراکه مشکلاتی را بیان کردند و راهکارهایی را ارائه دادند.

این نخبه خراسانی در ادامه، عنوان کرد: مشکلاتی چون عدم دسترسی آسان به تسهیلات و امکانات برای اجرایی‌شدن برنامه‌ها و طرح‌ها و نیز عدم پیگیری‌های لازم برای پیشبرد طرح‌ها عنوان شد و همان‌طورکه مقام معظم رهبری بیان کردند، مشکل ما ارائه طرح‌ها نیست؛ بلکه پیگیری‌ است و ما باید بدانیم که کدام نهاد را باید در نظر بگیریم و پیگیری کنیم.

ناگفته‌های نخبه مشهدی از دیدار با مقام معظم رهبری | ماجرای یک دیدار پرانگیزه

راه‌آموز ادامه داد: یکی از مسائلی که نتوانستم در این دیدار مطرح کنم، مشکل جدی دیگر ماست که ما سنت‌گرایی و قانون‌مداری در علم داریم؛ یعنی در کشور ما، کسی که مشغول به تحصیل در رشته اخترفیزیک است باید حتماً فیزیکدان یا اخترشناس شود و کسی که میان‌رشته‌ای کار کرده است و میان‌رشته‌ای تجربه کسب کرده، نمی‌تواند جایگاهی داشته باشد و این مسئله را باید باجدیت بیشتری پیگیری کنیم.

این نخبه خراسانی در خصوص مهم‌ترین پیام مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان کشور، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب با مهم‌ترین پیامشان درمورد اینکه نعمت جوانی ‌می‌تواند پیشبرد بسیاری از امور باشد و نیز با شنیدن مسائل و مشکلات نخبگان در خصوص پیگیری و ارجاع به نهادهای مربوطه، به ما القا کردند که بسیار مشتاق شنیدن این طرح‌ها هستند اما در مجموع، همین که ما توانستیم مقام معظم رهبری را زیارت کنیم باعث شد که بیش‎ازپیش به موضوع پی ببریم که هر فرد می‌تواند تأثیرگذار باشد و نقش مثبتی را در جامعه ایفا کند.

راه‌آموز در خصوص مشکلات پیش روی دانشجویان رشته کشاورزی، اظهار کرد: کسانی که مشغول به تحصیل در رشته کشاورزی هستند، زمانی که می‌خواهند وارد بازار کار شوند، با چالش‌هایی روبه‌رو هستند؛ زیرا هنوز جنبه تحقیقاتی در کشور ما جای پیشرفت دارد. خودم در رشته ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک گیاهی تحصیل کردم و علاقه دارم که در این زمینه کار کنم و معمولاً این ایده‌ها هزینه‌های بسیاری دارند که معمولاً در دانشکده‌های وزارت علوم اجرایی نیستند و معمولاً در رشته‌های پزشکی و داروسازی قابلیت انجام دارند؛ البته این مسئله از معضلات کوچک کشور ماست و هدف نهایی من کمک به سلامت بشریت و مفیدبودن در جامعه است و به همین دلیل میان‌رشته‌ای تحصیل و کار می‌کنم.

وی در خصوص زمینه‌های مهاجرت نخبگان اظهار کرد: یکی از زمینه‌هایی که نخبگان به مهاجرت روی می‌آورند این است که در سایر کشورها تجربه و رزومه بسیار حائز اهمیت است. در واقع کسی که توانسته باشد بر روی مسئله‌ای تمرکز کند می‌تواند در راستای تجربه‌اش، موقعیت کاری و تحصیلی پیدا کند اما متأسفانه در ایران، صرفاً مدرک تحصیلی برای جذب در هیئت‌علمی ملاک پذیرش است این درحالی است که بسیاری از نخبگان رزومه‌های قوی دارند و می‌توانند در زمینه‌های مختلف فعالیت کنند. اگر از اساتید پژوهشی میان‌رشته‌ای در دانشگاه‌ها استفاده کنیم، می‌توانیم کارهای تیمی مشترک و قوی را ارائه دهیم.

این نخبه خراسانی در خصوص مهاجرت خود ابراز عقیده کرد: برای مهاجرت اقدام نکردم؛ چون وطنم و کشورم را دوست دارم و می‌توانم در ایران در حوزه خودم فعالیت کنم اما موضوع امنیت شغلی همیشه مطرح است و شخصاً بعد از فارغ‌التحصیلی، با وجود داشتن رزومه مطلوب، جایگاهی نداشتم تا اینکه در آزمون استخدامی در مرحله مصاحبه پذیرفته نشدم و سپس توانستم با طرح «شهید موسوی» جذب دستگاه اجرایی شوم که هم‌زمان امتیاز طرح دکتر چمران را کسب کردم و در مقطع پسادکتری مشغول شدم و همین انگیزه‌ای شد که مسیر مهاجرت را فراموش کنم؛ چون در یک بازه زمانی به طور جدی به مهاجرت فکر می‌کردم و حتی با وجود اینکه جاب آفر از طرف کشور کانادا داشتم، ترجیح دادم که در ایران بمانم.

راه‌آموز با بیان اینکه مسیر همچنان برای ما هموار نیست، گفت: یکی از مشکلات ما این است که نخبگانی که جذب شدند و تعداد آن‌ها انگشت‌شمار است، به عنوان بازوهای توانمند هیئت‌علمی‌ها مشغول می‌شوند، درحالی‌که خودشان توان اجرایی دارند و این توانایی آن‌قدر بالاست که به نظر من، خود این افراد باید عضو هیئت‌علمی بشوند و دستگاه تولید و چاپ علم را به دست بگیرند.

وی در خصوص شرکت دوباره در این دیدار، اظهار کرد: اگر مرتبه‌ای دیگر این سعادت نصیبمان شود و بتوانیم برای دیدار برویم استقبال می‌کنم. واقعیت این است که همه ما دوست داریم در ایران بمانیم و به کشور خدمت بکنیم اما نیاز به روحیه، حمایت، پشتیبانی و مساعدت داریم؛ لذا این همایش‌ها و این نشست‌ها بسیار کمک‌کننده است و به ما انگیزه و پشتکار برای پیشبرد اهدافی که داریم، می‌دهد.

این نخبه خراسانی در نهایت گفت: جای تشکر دارد که رئیس جمهور و رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران برای حضور و شنیدن صحبت‌هایمان زمانی را اختصاص می‌دهند و تا زمانی که امید در کشور وجود داشته باشد، آینده درخشان خواهد بود.

سمانه راه‌آموز حقیقی، برگزیده طرح شهید چمران و شهید موسوی از بنیاد ملی نخبگان و فارغ‌التحصیل دکتری ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک گیاهی از دانشگاه زنجان است که اکنون در مقطع فوق‌دکتری در گروه سم‌شناسی و فارماکودینامیک دانشکده داروسازی مشهد مشغول به فعالیت است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->